2016 verslag

route Santiago

Pasen 2016

Over vijf weken stap ik op de fiets voor een kampeerfietsreis naar Santiago de Compostello.
De reis wordt verzorgd door Cycle2Explore uit Liesel zie ook de website.

Op 14 november 2015 hebben we een informatie dag gehad over de reis in Beekbergen, zie foto.

We starten op vrijdag 6 mei in Vessem vanuit de Jabikshoeve een informatiecentrum van het Genootschap.

Op zaterdag 2 april was er een voorjaarsbijeenkomst van de afdeling Fryslân van het Jacobsgenootschap in De Veenhoop.

Baukje en ik hebben een fietstocht van 32 km gemaakt via Fonejacht en Burgum, Sumarderheide , Nijega en Aldegea naar De Veenhoop en ’s middags hebben we een wandeling gemaakt rond de Kraenlannen. Na afloop lekker buiten zitten en genieten.

11 merentocht

Op zaterdag 30 april heb ik weer de 11 merentocht gefietst, het was wel koud weer maar droog en een stevige wind soms.

Voor mijn komende reis heb ik nu 500 km in de benen dat is misschien niet genoeg maar het weer was er niet naar om meer te fietsen.

Na de Camino heb ik weer zin in een fietstochtje en dat zal een Rondje IJsselmeer worden. Op woensdag 24 augustus hoop ik op de fiets te stappen richting Bolsward en op maandag 29 aug weer thuis te komen.

Het rondje IJsselmeer heb ik ondernomen van woensdagmiddag 24 augustus en ben toen naar Bolsward gefietst om in Longerhou te overnachten bij vrienden.

Op donderdag morgen ben ik via Workum Stavoren Oudemirdum en Lemmer gefietst. Het was een zeer warme dag en koos vanuit Lemmer om door de Polder te fietsten waar meer bomen staan langs de weg dan over de oude IJsselmeer dijk naar Blokzijl. Via het Kuinderbos en Blokzijl naar Giethoorn en van daar naar Meppel om bij een nicht van mij te overnachten.

Vrijdag ging de route langs de Hoogeveense Vaart naar Baarlo, met de pot over naar Genemuiden en koffiedrinken in Kampen. De route volgend naar Elburg, Harderwijk en was vroeg in de namiddag te Nijkerk bij mijn broer, waar we heerlijk gebarrbequid hebben.

Zaterdag naar de pont de Eem over naar Huizen en Muiderberg en Muiden, wara het erg druk was bij de sluis, ook vanwege het mooie weer. Langs IJburg en naar Durgerdam dat idillisch gelegen is aan het IJsselmeer. Jammer asl men daar de dijk wil verhogen om te versterken, hopelijk kiest men voor een alternatief. In Ransdorp wat drinken gekocht en toen tegenwind door Waterland richting Monnikendam. Vanwege de harde wind de korste route naar Edam genomen en verder achter de dijk langs naar Hoorn, waar ik geen overnachting kon vinden. Dan maar door fietsen naar Enkhuizen wara ik terecht kon bij vrienden van vroeger. ’s Avond naar de Zuiderkerk geweest voor een orgelconsert. De volgende dag zou de wind uit het zuidoosten waaien windkracht 5 dus op zondag via Andijk waar ik een klein regenbuitje kreeg naar Medemblik met een haven tjokvol zeilschepen.
Langs de dijk van de Wieringermeer naar den Oever met redelijke zijwind. Verder over de Afsluitdijk behoorlijk voor de wind zodat ik om twee uur al in Harlingen was. Een belletje naar Wietske gedaan dat ze me niet hoefde op te halen, omdat ik wel voor de wind naar huis zou fietsten, waar ik om vier uur weer thuis was. Betere omstandigheden om deze tocht te maken kon ik me niet wensen.